Informatie voor vrijwilligers

Wij zijn enorm blij met alle collectevrijwilligers. Elk uurtje collecteren maakt verschil voor iedereen met een verstandelijke beperking. Enorm bedankt voor je inzet tijdens de collecteweek! Vorig jaar haalden we samen € 923.000 op. Dit jaar gaan we voor een opbrengst van 1 miljoen 😀.

Ben je collecte-coördinator of wijkhoofd? Ga dan naar de informatiepagina voor collecte-coordinatoren.

LAAT WETEN DAT JE COLLECTEERT!

Om de collecteweek onder de aandacht te brengen, en de inzet van collectevrijwilligers te ondersteunen, hebben we een poster ontwikkeld. Deze kan je thuis voor je raam hangen of bijvoorbeeld in winkels in de buurt op het prikbord. Onderaan de poster is ruimte voor jouw persoonlijke oproep om te geven of ook te collecteren. Je kunt de poster hier downloaden om te printen. 

Deel via Twitter, Facebook of Instagram

Je kunt ook op Facebook, Instagram of Twitter laten weten dat je voor ons collecteert. Zo inspireer je andere om zelf te lopen voor de collecteweek of om te geven. Download deze afbeelding en deel het op met je vrienden of netwerk met bijvoorbeeld één van onderstaande teksten: 

 • Ik ga collecteren voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de week van 25 t/m 30 september. Wil jij ook twee uurtjes helpen en collecteren in jouw buurt. Meld je aan op https://goo.gl/6hYLMK. Bedankt!
 • Ook ik ga collecteren in de week van 25 t/m 30 september voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Geef jij ook tijdens onze collecteweek? Alle beetjes helpen! 

PERSBERICHTEN

Wil je aandacht voor de collecteweek? Neem dan contact op met de redactie van lokale media, zoals huis-aan-huisbladen, en de lokale radio en televisie. Je kunt onderstaande persberichten downloaden en versturen naar deze lokale media. Adressen van lokale media zijn te vinden op internet of in de gemeentegids. 

Samen hun wereld vergroten (docx)
Ben je op zoek naar nieuwe collectanten? Dan kan je dit persbericht gebruiken voor een oproep.

Collecteweek Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september (docx)
Dit persbericht kan je vóór de collecteweek verspreiden.

Lokale opbrengst collecte Fonds verstandelijk gehandicapten bekend (docx)
Dit persbericht kan je na de collecteweek verspreiden zodra de collecteopbrengst bekend is.

DOE MEE MET DE DIGITALE COLLECTE

Dit jaar organiseren we ook een online collecte voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Kan je niet collecteren aan de deur of wil je graag op een andere manier geld ophalen, dan is dit dé manier. Ga naar https://fondsverstandelijkgehandicapten.digicollect.nl en start je eigen collectebus voor Facebook. Vertel in je omschrijving waarom je juist voor Fonds verstandelijk gehandicapten geld op wilt halen.

Je deelt je actie vervolgens heel gemakkelijk met behulp van de deelknoppen onderaan je collectebus. De drie ‘digitale collectanten’ met de hoogste opbrengst op 1 oktober, ontvangen van ons een cadeautje.

TIPS VOOR EEN LEUKE COLLECTE

Ieder uurtje dat je collecteert, helpt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarom helpen we je graag de collecte zo leuk mogelijk te maken met tips en antwoorden op vragen van gevers. Zo weet je voortaan gemakkelijk te vertellen waarom iedere gift belangrijk is en waar het geld aan besteed wordt. Of hoe je het collecteren voor jezelf zo leuk mogelijk maakt.

Tips voor een leuke collecte

NOG GEEN COLLECTANT, MAAR WEL INTERESSE?

Ben je nog geen collectant maar heb je wel interesse? De volgende collecteweek is van 25 - 30 september 2017. Ieder uurtje dat je wilt collecteren is welkom. Meld je aan met het aanmeldformulier en je ontvangt praktische ondersteuning van één van onze collecte organisatoren. Wil je niet zo lang wachten met geld ophalen? Maak dan alvast een online collectebus aan. Daarmee kan je het hele jaar makkelijk en veilig geld inzamelen.

Meld je aan als collectant

ONTVANG ONS NIEUWS

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over de collecte en projecten voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

 • Persbericht: Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

  Twee op de drie Nederlanders van 30 jaar en ouder overweegt na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees het hele artikel 21 november 2017 Nieuws
 • The Blues Sparks op Krommerijn Festival

  Na het succes van de afgelopen jaren is het op zondag 14 januari weer zover! Dan vindt de vierde editie van het Krommerijn Festival plaats in De Landgoederij in Bunnik met dit jaar, op veler verzoek, éxtra veel blues. Koop nu je tickets voor hét blues- en soulfestival van midden Nederland.

  Lees het hele artikel 16 november 2017 Nieuws
 • BuitenGewone Kunstveiling in Rotterdam een succes

  Afgelopen weekend vond een BuitenGewone veiling plaats. Een bijzondere kunstveiling met een Rotterdams tintje! Ruim 30 werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking die bekende Rotterdamse objecten hadden geschilderd of geboetseerd, gingen deze dag onder de hamer. Met een opbrengst van € 11.000, wordt een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

  Lees het hele artikel 9 november 2017 Nieuws
 • Kim-Lian van der Meij overhandigt Gebaar van waardering

  De Amersfoortse Henk en Petra Snel hebben op woensdag 1 november een Gebaar van Waardering ontvangen van musicalactrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij. Het Gebaar van Waardering is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het fonds vindt dat ouders van kinderen met een verstandelijke beperking wel een extraatje verdienen.

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
 • Knoop Gala 2017 met o.a. Brigitte Kaandorp, K3 en Racoon

  Paul de Leeuw presenteert de zevende editie van uniek muziekgala in Koninklijk Theater Carré. Tijdens het Knoop Gala treden elk jaar bijzondere muzikale talenten op met een verstandelijke beperking. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook dit jaar zijn het niet de minsten ...

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
Bekijk al het nieuws