Informatie voor vrijwilligers

Wij zijn enorm blij met alle collectevrijwilligers. Elk uurtje collecteren maakt verschil voor iedereen met een verstandelijke beperking. Enorm bedankt voor je inzet tijdens de collecteweek!Dit jaar is de collecteweek van 24 t/m 29 september. We hopen dat we weer op je mogen rekenen. Ben je collecte-coördinator of wijkhoofd? Ga dan naar de informatiepagina voor collecte-coordinatoren.

LAAT WETEN DAT JE COLLECTEERT!

Om de collecteweek onder de aandacht te brengen, en de inzet van collectevrijwilligers te ondersteunen, hebben we een poster ontwikkeld. Deze kan je thuis voor je raam hangen of bijvoorbeeld in winkels in de buurt op het prikbord. Onderaan de poster is ruimte voor jouw persoonlijke oproep om te geven of ook te collecteren. Je kunt de poster hier downloaden om te printen. 

Deel via Twitter, Facebook of Instagram

Je kunt ook op Facebook, Instagram of Twitter laten weten dat je voor ons collecteert. Zo inspireer je andere om zelf te lopen voor de collecteweek of om te geven. Download deze afbeelding en deel het op met je vrienden of netwerk met bijvoorbeeld één van onderstaande teksten: 

  • Ik ga collecteren voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de week van 24 t/m 29 september. Wil jij ook twee uurtjes helpen en collecteren in jouw buurt. Meld je aan op https://goo.gl/6hYLMK. Bedankt!
  • Ook ik ga collecteren in de week van 25 t/m 30 september voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Geef jij ook tijdens onze collecteweek? Alle beetjes helpen! 

PERSBERICHTEN

Wil je aandacht voor de collecteweek? Neem dan contact op met de redactie van lokale media, zoals huis-aan-huisbladen, en de lokale radio en televisie. Je kunt onderstaande persberichten downloaden en versturen naar deze lokale media. Adressen van lokale media zijn te vinden op internet of in de gemeentegids. 

Samen hun wereld vergroten (docx)
Ben je op zoek naar nieuwe collectanten? Dan kan je dit persbericht gebruiken voor een oproep.

Collecteweek Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september (docx)
Dit persbericht kan je vóór de collecteweek verspreiden.

Lokale opbrengst collecte Fonds verstandelijk gehandicapten bekend (docx)
Dit persbericht kan je na de collecteweek verspreiden zodra de collecteopbrengst bekend is.

DOE MEE MET DE DIGITALE COLLECTE

Dit jaar organiseren we ook een online collecte voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Kan je niet collecteren aan de deur of wil je graag op een andere manier geld ophalen, dan is dit dé manier. Ga naar https://fondsverstandelijkgehandicapten.digicollect.nl en start je eigen collectebus voor Facebook. Vertel in je omschrijving waarom je juist voor Fonds verstandelijk gehandicapten geld op wilt halen.

Je deelt je actie vervolgens heel gemakkelijk met behulp van de deelknoppen onderaan je collectebus. De drie ‘digitale collectanten’ met de hoogste opbrengst op 1 oktober, ontvangen van ons een cadeautje.

TIPS VOOR EEN LEUKE COLLECTE

Ieder uurtje dat je collecteert, helpt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarom helpen we je graag de collecte zo leuk mogelijk te maken met tips en antwoorden op vragen van gevers. Zo weet je voortaan gemakkelijk te vertellen waarom iedere gift belangrijk is en waar het geld aan besteed wordt. Of hoe je het collecteren voor jezelf zo leuk mogelijk maakt.

Tips voor een leuke collecte

NOG GEEN COLLECTANT, MAAR WEL INTERESSE?

Ben je nog geen collectant maar heb je wel interesse? De volgende collecteweek is de laatste week van september dit jaar. Ieder uurtje dat je wilt collecteren is welkom. Meld je aan met het aanmeldformulier en je ontvangt praktische ondersteuning van één van onze collecte organisatoren. Wil je niet zo lang wachten met geld ophalen? Maak dan alvast een online collectebus aan. Daarmee kan je het hele jaar makkelijk en veilig geld inzamelen.

Meld je aan als collectant

ONTVANG ONS NIEUWS

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over de collecte en projecten voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken