Informatie voor vrijwilligers

Wij zijn enorm blij met alle collectevrijwilligers. Elk uurtje collecteren maakt verschil voor iedereen met een verstandelijke beperking. Enorm bedankt voor je inzet tijdens de collecteweek!Dit jaar is de collecteweek van 24 t/m 29 september. We hopen dat we weer op je mogen rekenen. Ben je collecte-coördinator of wijkhoofd? Ga dan naar de informatiepagina voor collecte-coordinatoren.

LAAT WETEN DAT JE COLLECTEERT!

Om de collecteweek onder de aandacht te brengen, en de inzet van collectevrijwilligers te ondersteunen, hebben we een poster ontwikkeld. Deze kan je thuis voor je raam hangen of bijvoorbeeld in winkels in de buurt op het prikbord. Onderaan de poster is ruimte voor jouw persoonlijke oproep om te geven of ook te collecteren. Je kunt de poster hier downloaden om te printen. 

Deel via Twitter, Facebook of Instagram

Je kunt ook op Facebook, Instagram of Twitter laten weten dat je voor ons collecteert. Zo inspireer je andere om zelf te lopen voor de collecteweek of om te geven. Download deze afbeelding en deel het op met je vrienden of netwerk met bijvoorbeeld één van onderstaande teksten: 

 • Ik ga collecteren voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de week van 24 t/m 29 september. Wil jij ook twee uurtjes helpen en collecteren in jouw buurt. Meld je aan op https://goo.gl/6hYLMK. Bedankt!
 • Ook ik ga collecteren in de week van 25 t/m 30 september voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Geef jij ook tijdens onze collecteweek? Alle beetjes helpen! 

PERSBERICHTEN

Wil je aandacht voor de collecteweek? Neem dan contact op met de redactie van lokale media, zoals huis-aan-huisbladen, en de lokale radio en televisie. Je kunt onderstaande persberichten downloaden en versturen naar deze lokale media. Adressen van lokale media zijn te vinden op internet of in de gemeentegids. 

Samen hun wereld vergroten (docx)
Ben je op zoek naar nieuwe collectanten? Dan kan je dit persbericht gebruiken voor een oproep.

Collecteweek Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september (docx)
Dit persbericht kan je vóór de collecteweek verspreiden.

Lokale opbrengst collecte Fonds verstandelijk gehandicapten bekend (docx)
Dit persbericht kan je na de collecteweek verspreiden zodra de collecteopbrengst bekend is.

DOE MEE MET DE DIGITALE COLLECTE

Dit jaar organiseren we ook een online collecte voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Kan je niet collecteren aan de deur of wil je graag op een andere manier geld ophalen, dan is dit dé manier. Ga naar https://fondsverstandelijkgehandicapten.digicollect.nl en start je eigen collectebus voor Facebook. Vertel in je omschrijving waarom je juist voor Fonds verstandelijk gehandicapten geld op wilt halen.

Je deelt je actie vervolgens heel gemakkelijk met behulp van de deelknoppen onderaan je collectebus. De drie ‘digitale collectanten’ met de hoogste opbrengst op 1 oktober, ontvangen van ons een cadeautje.

TIPS VOOR EEN LEUKE COLLECTE

Ieder uurtje dat je collecteert, helpt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarom helpen we je graag de collecte zo leuk mogelijk te maken met tips en antwoorden op vragen van gevers. Zo weet je voortaan gemakkelijk te vertellen waarom iedere gift belangrijk is en waar het geld aan besteed wordt. Of hoe je het collecteren voor jezelf zo leuk mogelijk maakt.

Tips voor een leuke collecte

NOG GEEN COLLECTANT, MAAR WEL INTERESSE?

Ben je nog geen collectant maar heb je wel interesse? De volgende collecteweek is de laatste week van september dit jaar. Ieder uurtje dat je wilt collecteren is welkom. Meld je aan met het aanmeldformulier en je ontvangt praktische ondersteuning van één van onze collecte organisatoren. Wil je niet zo lang wachten met geld ophalen? Maak dan alvast een online collectebus aan. Daarmee kan je het hele jaar makkelijk en veilig geld inzamelen.

Meld je aan als collectant

ONTVANG ONS NIEUWS

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over de collecte en projecten voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

 • Stem ook tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  In maart van dit jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Een mooi moment om opnieuw onder de aandacht te brengen dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking tegen allerlei problemen aanlopen op hun route naar het stemhokje.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Nieuws
 • Volkskrant schrijft ontroerende column over het Knoop Gala

  Ons jaarlijkse feest in Carré was eind december weer een enorm succes. Niet alleen door de Nederlandse artiesten die meewerkten aan deze editie, zoals Maan, Racoon en Wolter Kroes. Of door de artiesten met een beperking die met de BN’ers het podium deelde, zoals de band Total Loss, Roos en Mingús.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Knoop Gala, Nieuws
 • Recordopbrengst Krommerijn Festival

  Met een recordaantal bezoekers was het op zondag 14 januari een geweldig muziekfestijn tijdens de vierde editie van het Krommerijn Festival in Bunnik. De Landgoederij stond bol van gezelligheid en op het programma stond dit jaar op veler verzoek, éxtra veel blues.

  Lees het hele artikel 18 januari 2018 Nieuws
 • Vervolgcampagne Gebaar van waardering

  De afgelopen maanden heeft Fonds Verstandelijk Gehandicapten 1000 gezinnen verrast met een gebaar van waardering. Waarom? Omdat de dagelijkse zorg voor een kind met een beperking zwaar is en nooit stopt. Voldoende reden om hen middels een extraatje in het zonnetje te zetten.

  Lees het hele artikel 16 januari 2018 Nieuws
 • Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

  Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wordt jouw kind behandeld in de kinderrevalidatie? Help dan mee met de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie.

  Lees het hele artikel 11 januari 2018 Nieuws
Bekijk al het nieuws