Projectfinanciering aanvragen

Heb je een initiatief gericht op talentontwikkeling, vrijetijdbesteding, emancipatie en of participatie van mensen een verstandelijke beperking? Wij helpen je graag op weg. Met de quickscan toets je of jouw initiatief voor onze financiering in aanmerking komt. Krijg je een positief antwoord en voldoet jouw project aan onze richtlijnen dan kan je een (voor)aanvraag indienen.

1.

Samenwerken met Fonds verstandelijk gehandicapten

Samen met anderen de wereld van mensen met verstandelijke beperking vergroten. Dat is onze ambitie. Heb jij een initiatief of project waar je graag onze financiering, expertise en netwerk voor wilt inzetten? Doe de quickscan en dan weet je binnen 2 minuten of je aan de belangrijkste voorwaarden voldoet.

Doe de quickscan

2.

Past jouw project bij ons?

We helpen projecten die bijdragen aan één van onze doelstellingen, namelijk participatie en emancipatie, talentontwikkeling of het leven verrijken voor mensen met een verstandelijke beperking. Of het nu kleine, regionale projecten zijn of grote projecten met landelijke impact. Lees onze doelstellingen en richtlijnen of jouw project bij ons past.

 

Bekijk onze doelstellingen     Lees de richtlijnen

 3.

Vooraanvraag indienen

Heb je positief antwoord gekregen bij de quickscan en voldoet jouw project aan onze richtlijnen? Dan kan je een (voor)aanvraag indienen. Bij kleinschalige, regionale projecten kan je een termijn van 2 maanden aanhouden, liefst eerder. Hiervoor kun je het aanvraagformulier (Word) gebruiken, je hoeft geen vooraanvraag in te dienen.

We adviseren om bij een groot, landelijk project minimaal 4 maanden voor de start een aanvraag in te dienen. In de vooraanvraag schets je kort en bondig het projectidee en geef je de benodigde gegevens op. Binnen een aantal werkdagen hoor je of je vooraanvraag wordt afgewezen of in behandeling wordt genomen.

Meer informatie over (voor)aanvraag indienen

4.

Van aanvraag tot toekenning

Past het projectidee bij ons fonds en nemen we je aanvraag in behandeling? Aanvragen voor relatief kleine projecten, ontvangen binnen twee maanden een besluit. Aanvragen voor grotere financieringen of projecten krijgen een uitnodiging om een uitgebreid projectplan in te dienen. Uiterlijk 3 tot 4 maanden na het indienen van je projectplan laten we je schriftelijk ons besluit weten. We vragen vaak o.a. om een realistische begroting, dekkingsplan, uittreksel KvK, statuten en de meest recente jaarrekening.  Bij toekenning vragen we je ook akkoord te gaan met de toekenningsvoorwaarden. Aanvragen voor meer dan € 15.000 worden voorgelegd aan een externe bestedingscommissie. Zij brengen eens per kwartaal advies uit.

Adviesdata 2016 / 2017         Download toekenningsvoorwaarden   

5.

Succesvolle projecten maken

Met elkaar hebben we één doel voor ogen en dat is zoveel mogelijk succesvolle projecten neerzetten. Om dit te bereiken willen we tussentijds met de voortgang bespreken en achteraf de impact van het project meten. Hoe groot is het bereik? Hoe verliep de implementatie? Loopt de communicatie en begroting volgens planning? We vragen je daarom na afronding van het project een verantwoording te geven waarin o.a. bovenstaande vragen beantwoord worden.  

 Projectverantwoording

 

 

Wil je meer weten over onze procedure om een projectaanvraag in te dienen? Of wil je graag advies? Neem dan contact op met Patricia van Wijnbergen. Zij helpt je graag verder op weg.

Patricia van Wijnbergen

Vragen over projectfinanciering?

Vraag het Patricia 

030 - 236 37 77
bestedingen@fondsvg.nl

 

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken