Om weer grip te krijgen op dingen die nu nog niet zo makkelijk lukken, is er het project Veilig Maatje.


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Integratie

Veilig maatje vergroot zelfstandigheid

Jonge kinderen die opgroeien met beperkingen raken op jonge leeftijd geïsoleerd van hun leeftijdgenootjes. Ouders, maar ook BSO’s, scouting of sportverenigingen willen graag dat deze kinderen mee kunnen doen met alle activiteiten maar hebben daar hulp bij nodig. Stichting Helpinghands4you helpt hen.

Over dit project

Doel: Integratie

Het project Veilig Maatje van Stichting Helpinghands4you verbindt kinderen van 4 - 15 jaar met een beperking aan een tijdelijk maatje (studenten 1e-2e jaars HBO/MBO). Doordat zij samen allerlei activiteiten ondernemen, wordt het sociale netwerk en zelfstandigheid van de kinderen met een beperking vergroot.

Stichting Helpinghands4you richt zich op de praktische ondersteuning tijdens een activiteit voor een kind met een beperking. Daarnaast willen zij ook graag leren hoe je deze kinderen beter kunt betrekken bij groepsactiviteiten.

Lees meer

Helpinghands4you werkt met projecten op maat voor specifieke doelgroepen. Zodra een pilot kansen blijkt te hebben, wordt steeds gewerkt naar optimalisatie van een project, zowel in kwaliteit voor hulpvragers en aanbieders, als ook in kosten. Het is een uitdaging voor hen om zo min mogelijk subsidiegeld nodig te hebben.

In het kort

  • Waar:Eindhoven
  • Doel:Integratie
  • Gefinancieerd:8000
  • Alle kinderen met een beperking in de regio Eindhoven

“Ik raad het iedereen aan, het was een leuke leerzame stage!”
Student project Veilig Maatje,

Ja, ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Integratie

Relevant nieuws

Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken