Acteur bij theater KamaK


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Talentontwikkeling

KamaK: een theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking

Steeds vaker valt het doel voor theatergroepen waar mensen met een verstandelijke beperking voorstellingen maken omdat geen subsidie wordt verstrekt. En dat terwijl het toneelspelen niet alleen de nodige ontspanning en talentontwikkeling biedt, maar wezenlijk verschil maakt voor de acteurs. Zo is de filosofie van Theatergroep KamaK dat zij mensen met een verstandelijke beperking een identiteit willen geven.

Over dit project

Doel: Talentontwikkeling

KamaK bestaat uit 25 acteurs met een verstandelijke beperking. Hun filosofie is dat zij mensen met een verstandelijke beperking een identiteit geven: “Ik ben acteur en ik lever een bijdrage aan de maatschappij.” Daarom spreken zij niet van cliënten, maar van acteurs. De acteurs werken twee dagen per week aan de voorstelling en volgen drie dagen per week een theatertrainingstraject. Een aantal acteurs werkt ook in en aan het theatergebouw en bij de catering.

Ik ben acteur (ENG SUB) from veronique werger on Vimeo.

Lees meer

Maatschappelijke waarde

De kernactiviteit van KamaK bestaat uit het maken van theater als dagbesteding in een theatergebouw met de onderdelen: spel, productie, techniek, decor, gastheerschap, catering en toneelmeester. Daarbij worden de talenten van mensen met een verstandelijke beperking ontwikkeld op het gebied van theater, maar ook hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo leren ze samenwerken, elkaar te helpen, emoties te uiten en te herkennen, rekening te houden met elkaar en respectvol met elkaar om te gaan. En natuurlijk krijgen ze een betere conditie, werken ze aan hun grove als fijne motoriek.

Spiegel voorhouden

Met de voorstellingen wil KamaK bijdragen aan een beter besef van de maatschappelijke waarde van mensen met een beperking. De voorstellingen houden een spiegel voor, doorbreken verwachtingen, ontroeren, stemmen tot nadenken en geven hoop.

In het kort

  • Waar:Nederland (zie speellijst)
  • Doel:Talentontwikkeling
  • Gefinancieerd:€15.000
  • 25 mensen met een verstandelijke beperking en meer dan 2.000 bezoekers per jaar

"Mijn droom komt uit, echt super leuk”
Lynn Snijders, actrice bij theatergroep KamaK

Ja, ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Talentontwikkeling

Relevant nieuws

Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken