Prokkelweek voor prikkelende ontmoetingen


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Integratie

Prokkelweek voor prikkelende ontmoetingen!

Voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking is het hebben van een vriendenkring niet zo vanzelfsprekend. Het onderhouden van sociale contacten kan emotioneel en ook logistiek moeilijk zijn. Bijvoorbeeld omdat de vervoersbus niet meer naar de sociale werkplaats rijdt vanwege veranderde wetgeving. Wij financieren de prokkelweek omdat het mensen elkaar laat ontmoeten.

Over dit project

Doel: Integratie

Begrip door ontmoeting

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. In dit geval een kennismaking tussen iemand met en iemand zonder een verstandelijke beperking. Dat kan tussen twee mensen zijn of binnen een groep. Want je leert elkaar kennen en krijgt meer begrip voor elkaar, wanneer je elkaar ontmoet. De Prokkelweek biedt een week per jaar een heleboel activiteiten. Een voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Over de Prokkelweek

In de Prokkelweek in juni worden mensen gestimuleerd samen activiteiten (Prokkels) te organiseren. De ontmoetingen vinden overal en met iedereen plaats. In buurthuizen, bedrijven, (zorg)instellingen, kinderboerderijen en met woningcorporaties, fondsen en sportclubs. In 2016 waren er in totaal 403 Prokkels door het hele land. In 2018 vieren we de Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni.

Samenwerken

De Prokkelweek start met een zeskamp. Een groot landelijk event waarbij teams van 10 personen goed moeten samenwerken. Vijf teamleden hebben een verstandelijke beperking, de andere vijf niet. Degenen zonder beperking wordt gevraagd de kosten voor de deelname van het hele team op zich te nemen. Dat doen zij graag.

Lees meer

Nuon is sinds 2014 actief op de Prokkel Sterrenslag. Bekijk in onderstaande video hun ervaringen:


In het kort

 • Waar:Nederland
 • Doel:Integratie
 • Gefinancieerd:15.000
 • 500 mensen met een verstandelijke beperking en 500 zonder trekken met elkaar op en leren elkaar kennen en begrip voor elkaar opbrengen tijdens de prokkelweek.
 

Meer over Prokkel »

Relevant nieuws

 • Resultaten enquete collecte 2016

  Onlangs hielden we een enquête en daar kwamen een paar goede tips uit waar we mee aan de slag gaan. Dank voor het invullen! Met uw input gaan we dit jaar zorgen voor verbeterde collectematerialen, zoals een poster, pen en hand-out.

  Lees het hele artikel24 mei 2017Nieuws
 • Wie zijn onze collectanten?

  Misschien is dat een vraag waar u van opkijkt. Natuurlijk kent u uw collectanten. Als landelijk bureau kunnen we de vraag echter niet volledig beantwoorden; soms ontbreekt er in het collectesysteem informatie bij collectanten, of staan namen niet vermeld.

  Lees het hele artikel29 mei 2017Nieuws
Bekijk al het nieuws