Een prokkel is een prikkelende ontmoeting


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Integratie

Prokkelweek voor prikkelende ontmoetingen!

Je komt meer over elkaar te weten en krijgt meer begrip voor elkaar als je elkaar ontmoet. Prokkelweek biedt één week in het jaar een week vol activiteiten als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Over dit project

Doel: Integratie

In de Prokkelweek in juni worden mensen gestimuleerd samen activiteiten (Prokkels) te organiseren. Bijvoorbeeld een dag stage lopen bij de Tweede Kamer een muziekevenement organiseren, een dag meelopen in de gevangenis, samen zwerfvuil ruimen, koken of meerijden met een vrachtwagenchauffeur. In 2016 waren er in totaal 403 Prokkels verspreid door het hele land.

De Prokkelweek start met een zeskamp, een groot landelijk event waarbij teams van 10 personen (vijf mét en vijf zonder verstandelijke beperking) een sportief parcours volgen waarbij ze goed moeten samenwerken. Teams vanuit het hele land melden zich aan: bedrijven, scholen, fondsen, gemeenten en maatschappelijke organisaties. De mensen zonder beperking wordt gevraagd de kosten voor de deelname van het hele team op zich te nemen en dat doen zij graag.

Lees meer

Nuon is sinds 2014 actief op de Prokkel Sterrenslag. Bekijk in onderstaande video hun ervaringen:


In het kort

  • Waar:Nederland
  • Doel:Integratie
  • Gefinancieerd:15.000
  • 500 mensen met een verstandelijke beperking en 500 zonder

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.

Marian Geling

Ja ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Integratie

Relevant nieuws

Bekijk al het nieuws