Een prokkel is een prikkelende ontmoeting


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Integratie

Prokkelweek voor prikkelende ontmoetingen!

Je komt meer over elkaar te weten en krijgt meer begrip voor elkaar als je elkaar ontmoet. Prokkelweek biedt één week in het jaar een week vol activiteiten als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Over dit project

Doel: Integratie

In de Prokkelweek in juni worden mensen gestimuleerd samen activiteiten (Prokkels) te organiseren. Bijvoorbeeld een dag stage lopen bij de Tweede Kamer een muziekevenement organiseren, een dag meelopen in de gevangenis, samen zwerfvuil ruimen, koken of meerijden met een vrachtwagenchauffeur. In 2016 waren er in totaal 403 Prokkels verspreid door het hele land.

De Prokkelweek start met een zeskamp, een groot landelijk event waarbij teams van 10 personen (vijf mét en vijf zonder verstandelijke beperking) een sportief parcours volgen waarbij ze goed moeten samenwerken. Teams vanuit het hele land melden zich aan: bedrijven, scholen, fondsen, gemeenten en maatschappelijke organisaties. De mensen zonder beperking wordt gevraagd de kosten voor de deelname van het hele team op zich te nemen en dat doen zij graag.

Lees meer

Nuon is sinds 2014 actief op de Prokkel Sterrenslag. Bekijk in onderstaande video hun ervaringen:


In het kort

 • Waar:Nederland
 • Doel:Integratie
 • Gefinancieerd:15.000
 • 500 mensen met een verstandelijke beperking en 500 zonder
 

Meer over Prokkel »

Relevant nieuws

 • Resultaten enquete collecte 2016

  Onlangs hielden we een enquête en daar kwamen een paar goede tips uit waar we mee aan de slag gaan. Dank voor het invullen! Met uw input gaan we dit jaar zorgen voor verbeterde collectematerialen, zoals een poster, pen en hand-out.

  Lees het hele artikel24 mei 2017Nieuws
 • Wie zijn onze collectanten?

  Misschien is dat een vraag waar u van opkijkt. Natuurlijk kent u uw collectanten. Als landelijk bureau kunnen we de vraag echter niet volledig beantwoorden; soms ontbreekt er in het collectesysteem informatie bij collectanten, of staan namen niet vermeld.

  Lees het hele artikel29 mei 2017Nieuws
Bekijk al het nieuws