Op zoek naar een maatje met ABCDate

Liefde, geluk en vriendschap; iedereen heeft het nodig. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking is er nu ABCDate, een website waar zij mensen kunnen ontmoeten voor vriendschap en een relatie.

Over dit project

Doel: Verrijking

Liefde en vriendschap zijn erg belangrijk voor de mens en dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep is het niet even makkelijk om iemand te vinden voor een mooie vriendschap of een liefdesrelatie. Stichting Leer Zelf Online richtte daarom de website ABCDate op.

ABCDate is een internetplatform waar 18-plussers met een verstandelijke beperking op zoek kunnen naar een sportmaatje, iemand om leuke dingen mee te doen of een partner.

Voor mensen die het eng of spannend vinden om te gaan daten, zijn er trainingen. Zo gaan zij goed voorbereid naar hun date moet hopelijk een geslaagde afloop!

Lees meer

Deelnemers kunnen kosteloos op ABCDate. Voorwaarde is wel dat zij aangemeld worden door een persoonlijk begeleider (of, in sommige gevallen, een vrijwilliger). Dat draagt bij aan de veiligheid van ABCDate doordat de identiteit van de deelnemers gecheckt is. Bovendien kan een begeleider helpen bij het gebruik van ABCDate en bij het organiseren van ontmoetingen.


In het kort

  • Waar:Landelijk
  • Doel:Verrijking
  • Gefinancieerd:50.000
  • Mensen met een verstandelijke beperking die tussen de 18 en 99 jaar oud zijn, ontmoeten elkaar via ABCDate. Inmiddels hebben 114 mensen zich aangemeld.

‘Contactbemiddeling voor mensen met een beperking’

Ja, ik wil doneren!Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Verrijking

Er zijn (nog) geen relevante nieuwsitems bij dit project... Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken