Genieten, elkaar leren kennen en inspirerend in Rotterdam. Dat is BuitenGewoon Kunst met een Rotterdams tintje!


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Talent

hetWerkvan inspireert kunstenaars met een beperking

Waarschijnlijk heb je een opleiding kunnen volgen die je graag wilde volgen. Heb je talenten of eigenschappen die je door de jaren heen verder ontwikkelt met behulp van cursussen of opleidingen. Voor kunstenaars met een verstandelijke beperking is dat niet zo gemakkelijk. Hun opleiding eindigt als zij de 18 jaar hebben bereikt en daarna volgt dagbesteding. HetWerkvan vindt dat dit anders moet en biedt inspiratie, een platform en financiële ondersteuning.

Over dit project

Doel: Talent

BuitenGewoon Kunst is een project van hetWerkvan en Fonds verstandelijk gehandicapten. Jaarlijks wordt op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaar met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Met de opbrengst worden dagbestedingsateliers ondersteund en wordt een educatieprogramma ontwikkeld.

Expositie BuitenGewoon Kunst! uit Rotterdam
In 2017 maakten kunstenaars van zes dagbestedingsateliers een tour door Rotterdam en legden opvallende en mooie plekken vast op het witte doek. Er zijn werken bij van plekken die je meteen zult herkennen, zoals de Erasmusbrug, de Markthal en de Euromast. Maar er zijn ook meer abstracte werken bij, of werken geïnspireerd door het stadsleven en de mooie natuur in Rotterdam. Kortom: de moeite waard om te kijken of er voor u iets bij zit. De dertig kunstwerken vormen samen de expositie "BuitenGewoon Kunst! uit Rotterdam". De expositie is in het najaar op meerdere plekken in de binnenstad te zien.

Veiling zondag 5 november 2017
Ben je verliefd geworden op één van de werken of wil je graag op een leuke manier financieel bijdragen aan dit initiatief? Je bent van harte uitgenodigd voor de veiling op zondag 5 november. De opbrengst is bestemd voor dagbestedingsateliers en een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Iedereen, bedrijf en particulier, die wil meebieden is van harte welkom. We willen graag weten hoeveel mensen ongeveer komen, wil je je daarom aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar service@fondsvg.nl onder vermelding van veiling 5 november en je telefoonnummer.

Lees meer

BuitenGewoon Kunst, inspiratietour 2017

In het kort

  • Waar:Rotterdam
  • Doel:Talent
  • Gefinancieerd:1.750,-
  • 30 mensen met een beperking volgen de inspiratietour

Dit geeft deze kunstenaars een betere springplank naar emancipatie en integratie in onze maatschappij.

Ja, ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Talent

Relevant nieuws

  • BuitenGewoon Kunst met een Rotterdams tintje

    De Erasmusbrug, Markthal en Euromast als schilderij, object of schets. Dát is allemaal te zien op zondag 5 november in het World Trade Center Rotterdam. Extra bijzonder: de kunstwerken worden gemaakt door tien Nederlandse kunstenaars met een verstandelijke beperking.

    Lees het hele artikel15 juni 2017Nieuws
Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken