Landelijke kick off ‘Aan de slag in de speeltuin’ 27 oktober

25 oktober 2016 Nieuws 607x gelezen

 

Bij het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ worden speeltuinen gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Hierdoor krijgen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer. Donderdag 27 oktober vindt in Leiden de landelijke aftrap plaats van het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. 


Betekenisvol werk voor mensen met een beperking

“Als ik in de speeltuin ben, voel ik me vrij.” “Ik zou iedere dag wel in de speeltuin willen werken.” “In de speeltuin ben ik blij en gelukkig.” Dit zijn een paar van de uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking die al aan de slag zijn. Het is duidelijk dat het kunnen werken in een speeltuin van grote meerwaarde is voor deze jongeren. “Het vergroot je eigenwaarde en zelfstandigheid als je meedoet in de samenleving. Dat geldt ook voor 2,2 miljoen mensen met een verstandelijke beperking in Nederland”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten.

 

 

Succesvolle samenwerking

Er zijn in Nederland al tientallen speeltuinen waar jongeren met een beperking werken en met succes. Het verlicht niet alleen het werk voor de vrijwilligers maar voegt ook echt iets toe aan de speeltuin als ontmoetingsplek voor de buurt. Bezoekers zien de aanwezigheid van mensen met een beperking als iets positiefs. De speeltuinen die al actief zijn, noemen als ander belangrijk pluspunt de samenhorigheid die de samenwerking met zich meebrengt. Rob van Gaal, directeur van Jantje Beton vertelt dat door ondersteuning van de jongeren met een beperking  meer speeltuinen openblijven en  65 duizend kinderen buiten blijven spelen”. Deze video laat het succes zien van Aan de slag in de Speeltuin!

Geïnteresseerd?

Met steun van de VriendenLoterij willen we de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbinden met ofwel scholen voor speciaal onderwijs ofwel instellingen voor dagbesteding waarbij we minimaal 875 jongeren met een beperking aan de slag kunnen laten gaan. Ben je een speeltuin of zorginstelling en heb je interesse? Neem dan contact op.

Naar aan de slag in de speeltuin

Reacties

Deze website ondersteunt alleen de facebook emoticons als 🙂 etc.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken