BuitenGewoon Kunst met een Rotterdams tintje

15 juni 2017 Nieuws 788x gelezen

De Erasmusbrug, Markthal en Euromast als schilderij, object of schets. Tekeningen van de Rotterdamse natuur en kleurrijke schilderwerken van het stadsleven. Dát is allemaal te zien op zondag 5 november in het World Trade Center Rotterdam. Extra bijzonder: de kunstwerken worden gemaakt door tien Nederlandse kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Op 15 en 16 augustus gaan de kunstenaars inspiratie opdoen in de havenstad. Samen met begeleiders en lokale kunstenaars trekt het tiental door de stad om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren en te schilderen. Met hulp van collega’s van zorgateliers worden er zo’n dertig kunstwerken gemaakt.

Heeft u altijd al een stukje Rotterdam in huis willen hebben? Bent u op zoek naar een prachtig kunstwerk? Kom dan op 5 november naar het WTC Postillion in Rotterdam waar de kunstwerken geveild worden tijdens een feestelijke happening.

BuitenGewoon Kunst is een project van hetWerkvan en Fonds verstandelijk gehandicapten. Jaarlijks wordt op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaar met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Met de opbrengst worden dagbestedingsateliers ondersteund en wordt een educatieprogramma ontwikkeld.

Reacties

Deze website ondersteunt alleen de facebook emoticons als 🙂 etc.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

VOORDAT JE WEGGAAT

‘Hoe kan ik naast doneren nog meer helpen?’, wordt vaak gevraagd. Simpel: Kom op voor mensen met een verstandelijke beperking. Laat altijd en overal zien dat ze er bij horen. Dat ze van waarde zijn. En je helpt ons door meer over ons te vertellen.

Dus leer ons beter kennen en volg ons op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief!