Ambtenaren- en Zorgmarathon in teken van vriendschap

4 oktober 2017 Nieuws 645x gelezen

Op 21 en 22 september vonden de vierde Ambtenarenmarathon en tiende jubileumeditie van de Zorgmarathon plaats. Over een uitdagend en soms best pittig parcours op het terrein van Papendal in Arnhem renden meer dan 2.500 ambtenaren en bestuurders, zorgaanbieders en andere partners uit de sector Zorg & Welzijn samen, in estafettevorm, voor het goede doel.

Mooi bedrag opgehaald voor maatjesprojecten

Ieder team steunde Fonds verstandelijk gehandicapten automatisch met een bedrag van € 90,-.  Daarnaast zijn er een aantal geweldige sponsoracties gehouden waardoor de teller nu op bijna € 27.000,- staat. Een super mooi bedrag wat naar maatjesprojecten gaat. Dat is hard nodig, want ruim 50% van jongeren met een verstandelijke beperking is eenzaam en heeft geen vrienden. Door deze maatjesprojecten worden honderden jongeren met een licht verstandelijke beperking gekoppeld aan leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen dingen ondernemen of organiseren is leuk en gaandeweg bouwen ze een waardevolle vriendschap op.

Winnaars van de dag

Het team dat het meeste sponsorgeld ophaalde won een prachtige trofee, gemaakt door cliënten van Abrona. Het damesteam van RIVM is bij de Ambtenarenmarathon de trotse winnaar en de HARTlopers van Saxenborgh Groep wonnen de trofee bij de Zorgmarathon. Onder aanmoediging van zowel het eigen team als supporters van andere teams, was het voor iedereen een plezier om sportief bezig te zijn. Voor velen was het daarnaast een mooie teambuildingsdag en een dag om in contact te komen met anderen uit het werkveld. Ook Fonds verstandelijk gehandicapten was op beide dagen met een team vertegenwoordigd.

 

Alles liep gesmeerd dankzij hulp

Het was fantastisch mooi weer en met medewerking van leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs Mariëndael, Het Prisma en studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem liepen de zaken rond parkeren en parcours gesmeerd. Daarnaast kon men tijdens de marathons de hele dag genieten van muziek, zang en een spetterende DJ show. De Ambtenarenmarathon werd opgeluisterd door bluesband United by Music, bestaande uit talentvolle muzikanten met een verstandelijke beperking. Deelnemers aan de Zorgmarathon werden na de spetterende warming up getrakteerd op een heus mini concert van Lee Towers.

 

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto’s op:
www.ambtenarenmarathon.nl / www.facebook.com/ambtenarenmarathon
www.zorgmarathon.nl / www.facebook.com/dezorgmarathon

Reacties

Deze website ondersteunt alleen de facebook emoticons als 🙂 etc.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken