Knoop Gala 2017

Het Knoop Gala is het muziekgala van Fonds verstandelijk gehandicapten en NTR, waarin bekende Nederlandse artiesten optreden met artiesten met een verstandelijke beperking. Dat levert een schitterend gala op, maar tegelijkertijd maakt deze show ook een statement: mensen met een verstandelijke beperking beschikken over veel meer talenten dan menigeen denkt. Het gala vindt plaats in het Koninklijk Theater Carré. Het Knoop Gala wordt uitgezonden op 21 december om 20:30 uur.

Knoop Gala 2015

Uitgelicht: Rob Penders emotioneerde Nederland in 2015

 

‘Mijn leven is bijzonder soms verward, de wereld oordeelt meestal spijkerhard.’ Zo start het lied van Rob Penders (49) op het Knoop Gala 2015. Rob verwoordt iets dat door velen niet uitgesproken durft te worden. Bijvoorbeeld als hij zingt: "Dat je niet over me, maar met me praat. Dat je niet boven me, maar naast me staat. " Zo veel mensen met een verstandelijke beperking ervaren dit iedere dag. En dat is een vreselijk gevoel,’ aldus Daniëlle Schutgens, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten.

Ja ik word donateur

"Met extra begeleiding en ondersteuning kunnen mensen met een verstandelijke beperking ver komen. Dat laten de artiesten op het Knoop Gala zien."
"Het is voor mij een eer om het Knoop Gala weer te mogen presenteren. Het wordt gegarandeerd weer een heerlijke televisieavond.Op geen ander podium zijn de emoties zo puur en spontaan." Paul de Leeuw - Presentator