Informatie voor Collecte organisatoren

Hartelijk dank voor jouw inzet als collecteorganisator of wijkhoofd. Mede dankzij jou wordt de collecteweek elk jaar weer in goede banen geleid. Wij helpen je graag met informatie en hulpmiddelen om van de collecte een succes te maken.

COLLECTEWEEK 2018

Van 24 t/m 29 september 2018 gaan onze collectanten langs de deuren. Duizenden vrijwilligers gaan de straat op of vragen in winkelcentra aandacht voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking.

Over de collecteweek 2017

GEBRUIK HET DIGITALE COLLECTE SYSTEEM (DCS)

Je maakt de organisatie van de  collecte een stuk eenvoudiger door ons collecteplatform te gebruiken. Hierin leg je o.a. de gegevens van de collectanten vast, maak je wijkindelingen en looproutes en bestel je eenvoudig collectematerialen.

Direct inloggen

PERSBERICHTEN

We helpen je graag bij het krijgen van zoveel mogelijk aandacht voor de collecteweek. Met persberichten krijg je aandacht van lokale media, zoals huis-aan-huisbladen, en de lokale radio en televisie. Je kunt onderstaande persberichten downloaden en versturen naar deze lokale media. Adressen van lokale media zijn te vinden op internet of in de gemeentegids.

Samen hun wereld vergroten (docx)
Ben je op zoek naar nieuwe collectanten? Dan kan je dit persbericht gebruiken voor een oproep.

Collecteweek Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september (docx)
Dit persbericht kan je vóór de collecteweek verspreiden.

Lokale opbrengst collecte Fonds verstandelijk gehandicapten bekend (docx)
Dit persbericht kan je na de collecteweek verspreiden zodra de collecteopbrengst bekend is.

Downloads

OVERZICHT REGIO COORDINATOR

Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met je regio coördinator. 

Search


Exact matches only


Search in title


Search in content


Search in excerpt


Search in comments

Filter by Custom Post Type

ONTVANG ONS NIEUWS

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over de collecte en projecten voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in:

Inschrijven

TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE COLLECTE

Hier  komt een tekst over tips en trics die we geven om de collecte succesvol te maken.

Het laatste nieuws

 • Stem ook tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  In maart van dit jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Een mooi moment om opnieuw onder de aandacht te brengen dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking tegen allerlei problemen aanlopen op hun route naar het stemhokje.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Nieuws
 • Volkskrant schrijft ontroerende column over het Knoop Gala

  Ons jaarlijkse feest in Carré was eind december weer een enorm succes. Niet alleen door de Nederlandse artiesten die meewerkten aan deze editie, zoals Maan, Racoon en Wolter Kroes. Of door de artiesten met een beperking die met de BN’ers het podium deelde, zoals de band Total Loss, Roos en Mingús.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Knoop Gala, Nieuws
 • Recordopbrengst Krommerijn Festival

  Met een recordaantal bezoekers was het op zondag 14 januari een geweldig muziekfestijn tijdens de vierde editie van het Krommerijn Festival in Bunnik. De Landgoederij stond bol van gezelligheid en op het programma stond dit jaar op veler verzoek, éxtra veel blues.

  Lees het hele artikel 18 januari 2018 Nieuws
 • Vervolgcampagne Gebaar van waardering

  De afgelopen maanden heeft Fonds Verstandelijk Gehandicapten 1000 gezinnen verrast met een gebaar van waardering. Waarom? Omdat de dagelijkse zorg voor een kind met een beperking zwaar is en nooit stopt. Voldoende reden om hen middels een extraatje in het zonnetje te zetten.

  Lees het hele artikel 16 januari 2018 Nieuws
 • Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

  Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wordt jouw kind behandeld in de kinderrevalidatie? Help dan mee met de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie.

  Lees het hele artikel 11 januari 2018 Nieuws
Bekijk al het nieuws