Informatie voor Collecte organisatoren

Hartelijk dank voor jouw inzet als collecteorganisator of wijkhoofd. Mede dankzij jou wordt de collecteweek elk jaar weer in goede banen geleid. Wij helpen je graag met informatie en hulpmiddelen om van de collecte een succes te maken.

COLLECTEWEEK 2017

Van 25 t/m 30 september 2017 gaan onze collectanten langs de deuren. Duizenden vrijwilligers gaan de straat op of vragen in winkelcentra aandacht voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking.

Over de collecteweek 2017

GEBRUIK HET DIGITALE COLLECTE SYSTEEM (DCS)

Je maakt de organisatie van de  collecte een stuk eenvoudiger door ons collecteplatform te gebruiken. Hierin leg je o.a. de gegevens van de collectanten vast, maak je wijkindelingen en looproutes en bestel je eenvoudig collectematerialen.

Direct inloggen

PERSBERICHTEN

We helpen je graag bij het krijgen van zoveel mogelijk aandacht voor de collecteweek. Met persberichten krijg je aandacht van lokale media, zoals huis-aan-huisbladen, en de lokale radio en televisie. Je kunt onderstaande persberichten downloaden en versturen naar deze lokale media. Adressen van lokale media zijn te vinden op internet of in de gemeentegids.

Samen hun wereld vergroten (docx)
Ben je op zoek naar nieuwe collectanten? Dan kan je dit persbericht gebruiken voor een oproep.

Collecteweek Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september (docx)
Dit persbericht kan je vóór de collecteweek verspreiden.

Lokale opbrengst collecte Fonds verstandelijk gehandicapten bekend (docx)
Dit persbericht kan je na de collecteweek verspreiden zodra de collecteopbrengst bekend is.

Downloads

OVERZICHT REGIO COORDINATOR

Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met je regio coördinator. 

Search


Exact matches only


Search in title


Search in content


Search in comments


Search in excerpt

Filter by Custom Post Type

ONTVANG ONS NIEUWS

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over de collecte en projecten voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in:

Inschrijven

TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE COLLECTE

Hier  komt een tekst over tips en trics die we geven om de collecte succesvol te maken.

Het laatste nieuws

 • Persbericht: Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

  Twee op de drie Nederlanders van 30 jaar en ouder overweegt na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees het hele artikel 21 november 2017 Nieuws
 • The Blues Sparks op Krommerijn Festival

  Na het succes van de afgelopen jaren is het op zondag 14 januari weer zover! Dan vindt de vierde editie van het Krommerijn Festival plaats in De Landgoederij in Bunnik met dit jaar, op veler verzoek, éxtra veel blues. Koop nu je tickets voor hét blues- en soulfestival van midden Nederland.

  Lees het hele artikel 16 november 2017 Nieuws
 • BuitenGewone Kunstveiling in Rotterdam een succes

  Afgelopen weekend vond een BuitenGewone veiling plaats. Een bijzondere kunstveiling met een Rotterdams tintje! Ruim 30 werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking die bekende Rotterdamse objecten hadden geschilderd of geboetseerd, gingen deze dag onder de hamer. Met een opbrengst van € 11.000, wordt een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

  Lees het hele artikel 9 november 2017 Nieuws
 • Kim-Lian van der Meij overhandigt Gebaar van waardering

  De Amersfoortse Henk en Petra Snel hebben op woensdag 1 november een Gebaar van Waardering ontvangen van musicalactrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij. Het Gebaar van Waardering is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het fonds vindt dat ouders van kinderen met een verstandelijke beperking wel een extraatje verdienen.

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
 • Knoop Gala 2017 met o.a. Brigitte Kaandorp, K3 en Racoon

  Paul de Leeuw presenteert de zevende editie van uniek muziekgala in Koninklijk Theater Carré. Tijdens het Knoop Gala treden elk jaar bijzondere muzikale talenten op met een verstandelijke beperking. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook dit jaar zijn het niet de minsten ...

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
Bekijk al het nieuws