Schenken met belastingvoordeel

We helpen de wereld van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten door een financiële bijdrage te leveren aan projecten. Ook delen wij kennis en ons netwerk met instanties die zich inzetten voor mensen met een beperking en hun ouders en verzorgers. Die laatste groep is namelijk ook wel eens toe aan een moment voor zichzelf. Alle beetjes helpen. En wist je dat je kunt schenken met belastingvoordeel?

Periodieke schenking

Jouw periodieke schenking biedt ons de mogelijkheid om voor continuïteit te zorgen en meer initiatieven te steunen voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Wanneer je wilt schenken met belastingvoordeel laat je vastleggen ons minimaal 5 jaar te steunen met een jaarlijks vast bedrag. Zo kun je een deel van het belastbaar inkomen aftrekken. De hoogte van het bedrag bepaal je zelf.

Download Overeenkomst periodiek schenken

“Na een voorstelling raakte ik aan de praat met een meisje met een verstandelijke beperking in een rolstoel. Ze had genoten van de show maar vreedse dat ze een volgende keer niet meer kon komen. Door veranderde regels kon ze aangepast vervoer in de toekomst misschien niet meer betalen.

Haar verhaal raakte me zo, dat ik besloot om me nog meer in te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik kan zo genieten van mensen die stralen, omdat ze doen wat ze het liefste doen. Dat gun je toch iedereen met een handicap?”

Paul de Leeuw, tv-presentator, acteur en komiek

Paul de Leeuw

Rekenvoorbeeld periodiek schenken met belastingvoordeel

  Jaarlijkse donatie Wat je werkelijk betaalt*
Donatie € 60,- € 60,-
Periodieke schenking € 120,- € 62,40

* Afhankelijk van je inkomen kan je 37%-52% terugkrijgen. Bereken hier welk bedrag je terugkrijgt.

Voorwaarden voor een periodieke schenking:

  • Leg de schenking vast in een onderhandse overeenkomst voor minimaal 5 jaar
  • Schenk in vaste termijnen ieder jaar hetzelfde bedrag
  • Ga de overeenkomst aan voor toekomstige giften. Giften die je al hebt gedaan, rekent de Belastingdienst niet mee voor een periodieke schenking

Periodiek schenken kan eenvoudig door de overeenkomst-periodieke-gift (pdf) in te vullen en naar ons versturen. Daarna maken wij de schenkingsovereenkomst voor je op.

Karin van der Leest

Vragen over schenken met belastingvoordeel?

Bel Karin van der Leest

030-2363777
Karin@fondsvg.nl

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken