Fonds op Naam

Je wilt geen eigen stichting, maar wel zeggenschap houden over je donaties. Bijvoorbeeld omdat je volledige transparantie wilt hebben, omdat je aan een specifiek type project wilt doneren of een project in je eigen omgeving voor ogen hebt. Een fonds op naam biedt dan uitkomst.

ADMINISTRATIEVE VOORDELEN

Een groot voordeel is dat je gebruik kunt maken van onze expertise, bijvoorbeeld bij het kiezen en opzetten van een project. Bovendien nemen wij de organisatorische en administratieve rompslomp voor onze rekening. We zien er op toe dat jouw donatie bij de juiste projecten terechtkomt en houden je op de hoogte van de projectontwikkelingen. Bijkomend voordeel van een fonds op naam: je privacy is gegarandeerd, als je dat wenst. 

 

 

telraam

FISCAAL VOORDEEL

Aan een fonds op naam kunt je bij leven doneren, of via een bepaling in je testament. Daarbij gelden dezelfde fiscale voordelen als bij een ‘gewone’ donatie of nalatenschap. Het bedrag is volledig aftrekbaar van de belasting en vrijgesteld van schenkingsrecht. Voorwaarde is dat je ten minste vijf jaar een vast bedrag doneert. Een Fonds op Naam is mogelijk vanaf € 10.000 per jaar, voor de duur van 5 jaar.

Karin van der Leest

Vragen over Fonds op Naam?

Bel Karin van der Leest

030-2363777
kvanderleest@fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken