Collecteweek 24 t/m 29 september

 

Geef voor eenzame jongeren met een verstandelijke beperking.

De collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten is van 24 – 29 september. Tijdens de collecteweek gaan honderden collectanten op pad om geld op te halen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Geld is hard nodig, want maar liefst 50% van de jongeren met een (licht) verstandelijke beperking voelt zich eenzaam en heeft geen vrienden. Hun leven speelt zich veelal binnenshuis of binnen de instelling waar zij wonen af.

Danielle Schutgens, directeur Fonds verstandelijk gehandicapten

Onze collectanten lopen door weer en wind geld om geld op te halen tijdens de collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten. Zij dragen zichtbaar een collectebus en legitimatiebewijs bij zich en vertellen graag over wat wij als fonds doen en waar we voor staan. 

Linda Ostendorp

Met twee uurtjes van mijn tijd heb ik leuk contact met mijn buurtgenoten én ik haal een mooi bedrag op voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Daar word ik nou blij van!

Linda Ostendorp, Bunnik  

Meer informatie over collecteren

Zelf vrienden uitnodigen om iets te ondernemen of alleen met de bus naar een vriendin. Voor jongeren met een verstandelijke beperking kan dit heel lastig zijn waardoor ze in een sociaal isolement terecht komen. Maatjesprojecten zoals BestBuddies bieden de oplossing.

“Als mijn buddy Eva en ik tijd hebben dan spreken we af of we gaan iets leuks doen. Het is wel heel tof dat er voor mij, als beperkt meisje, toch een Buddy voor je klaar staat. Niet alleen een Buddy, maar Eva is ook een hele leuke vriendin!"

Marlinda over haar buddy Eva

Per jaar worden honderden jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen de 16 en 35 jaar gekoppeld aan leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen dingen ondernemen of organiseren is leuk en gaandeweg bouwen ze een vriendschap op. Daar kan jij aan bijdragen!

Doneer nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over wat er in Nederland speelt voor mensen met een verstandelijke beperking. Over onze activiteiten en projecten of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken