Collecteweek 25 t/m 30 september

 

Geef voor eenzame jongeren met een verstandelijke beperking.

De collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten is van 25 – 30 september. Tijdens de collecteweek gaan honderden collectanten op pad om geld op te halen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Geld is hard nodig, want maar liefst 50% van de jongeren met een (licht) verstandelijke beperking voelt zich eenzaam en heeft geen vrienden. Hun leven speelt zich veelal binnenshuis of binnen de instelling waar zij wonen af.

Danielle Schutgens, directeur Fonds verstandelijk gehandicapten

Onze collectanten lopen door weer en wind geld om geld op te halen tijdens de collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten. Zij dragen zichtbaar een collectebus en legitimatiebewijs bij zich en vertellen graag over wat wij als fonds doen en waar we voor staan. 

Linda Ostendorp

Met twee uurtjes van mijn tijd heb ik leuk contact met mijn buurtgenoten én ik haal een mooi bedrag op voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Daar word ik nou blij van!

Linda Ostendorp, Bunnik  

Meer informatie over collecteren

Zelf vrienden uitnodigen om iets te ondernemen of alleen met de bus naar een vriendin. Voor jongeren met een verstandelijke beperking kan dit heel lastig zijn waardoor ze in een sociaal isolement terecht komen. Maatjesprojecten zoals BestBuddies bieden de oplossing.

“Als mijn buddy Eva en ik tijd hebben dan spreken we af of we gaan iets leuks doen. Het is wel heel tof dat er voor mij, als beperkt meisje, toch een Buddy voor je klaar staat. Niet alleen een Buddy, maar Eva is ook een hele leuke vriendin!"

Marlinda over haar buddy Eva

Per jaar worden honderden jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen de 16 en 35 jaar gekoppeld aan leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen dingen ondernemen of organiseren is leuk en gaandeweg bouwen ze een vriendschap op. Daar kan jij aan bijdragen!

Doneer nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over wat er in Nederland speelt voor mensen met een verstandelijke beperking. Over onze activiteiten en projecten of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

 • Persbericht: Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

  Twee op de drie Nederlanders van 30 jaar en ouder overweegt na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees het hele artikel 21 november 2017 Nieuws
 • The Blues Sparks op Krommerijn Festival

  Na het succes van de afgelopen jaren is het op zondag 14 januari weer zover! Dan vindt de vierde editie van het Krommerijn Festival plaats in De Landgoederij in Bunnik met dit jaar, op veler verzoek, éxtra veel blues. Koop nu je tickets voor hét blues- en soulfestival van midden Nederland.

  Lees het hele artikel 16 november 2017 Nieuws
 • BuitenGewone Kunstveiling in Rotterdam een succes

  Afgelopen weekend vond een BuitenGewone veiling plaats. Een bijzondere kunstveiling met een Rotterdams tintje! Ruim 30 werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking die bekende Rotterdamse objecten hadden geschilderd of geboetseerd, gingen deze dag onder de hamer. Met een opbrengst van € 11.000, wordt een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

  Lees het hele artikel 9 november 2017 Nieuws
 • Kim-Lian van der Meij overhandigt Gebaar van waardering

  De Amersfoortse Henk en Petra Snel hebben op woensdag 1 november een Gebaar van Waardering ontvangen van musicalactrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij. Het Gebaar van Waardering is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het fonds vindt dat ouders van kinderen met een verstandelijke beperking wel een extraatje verdienen.

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
 • Knoop Gala 2017 met o.a. Brigitte Kaandorp, K3 en Racoon

  Paul de Leeuw presenteert de zevende editie van uniek muziekgala in Koninklijk Theater Carré. Tijdens het Knoop Gala treden elk jaar bijzondere muzikale talenten op met een verstandelijke beperking. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook dit jaar zijn het niet de minsten ...

  Lees het hele artikel 2 november 2017 Nieuws
Bekijk al het nieuws