Collecteweek 24 t/m 29 september

 

Geef voor eenzame jongeren met een verstandelijke beperking.

De collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten is van 24 – 29 september. Tijdens de collecteweek gaan honderden collectanten op pad om geld op te halen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Geld is hard nodig, want maar liefst 50% van de jongeren met een (licht) verstandelijke beperking voelt zich eenzaam en heeft geen vrienden. Hun leven speelt zich veelal binnenshuis of binnen de instelling waar zij wonen af.

Danielle Schutgens, directeur Fonds verstandelijk gehandicapten

Onze collectanten lopen door weer en wind geld om geld op te halen tijdens de collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten. Zij dragen zichtbaar een collectebus en legitimatiebewijs bij zich en vertellen graag over wat wij als fonds doen en waar we voor staan. 

Linda Ostendorp

Met twee uurtjes van mijn tijd heb ik leuk contact met mijn buurtgenoten én ik haal een mooi bedrag op voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Daar word ik nou blij van!

Linda Ostendorp, Bunnik  

Meer informatie over collecteren

Zelf vrienden uitnodigen om iets te ondernemen of alleen met de bus naar een vriendin. Voor jongeren met een verstandelijke beperking kan dit heel lastig zijn waardoor ze in een sociaal isolement terecht komen. Maatjesprojecten zoals BestBuddies bieden de oplossing.

“Als mijn buddy Eva en ik tijd hebben dan spreken we af of we gaan iets leuks doen. Het is wel heel tof dat er voor mij, als beperkt meisje, toch een Buddy voor je klaar staat. Niet alleen een Buddy, maar Eva is ook een hele leuke vriendin!"

Marlinda over haar buddy Eva

Per jaar worden honderden jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen de 16 en 35 jaar gekoppeld aan leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen dingen ondernemen of organiseren is leuk en gaandeweg bouwen ze een vriendschap op. Daar kan jij aan bijdragen!

Doneer nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We sturen je graag zo nu en dan een mail met nieuws over wat er in Nederland speelt voor mensen met een verstandelijke beperking. Over onze activiteiten en projecten of ontroerende filmpjes die we zijn tegen gekomen en we graag met je delen. Wil je deze mail ook ontvangen, schrijf je dan in.

Inschrijven

Het laatste nieuws

 • Stem ook tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  In maart van dit jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Een mooi moment om opnieuw onder de aandacht te brengen dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking tegen allerlei problemen aanlopen op hun route naar het stemhokje.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Nieuws
 • Volkskrant schrijft ontroerende column over het Knoop Gala

  Ons jaarlijkse feest in Carré was eind december weer een enorm succes. Niet alleen door de Nederlandse artiesten die meewerkten aan deze editie, zoals Maan, Racoon en Wolter Kroes. Of door de artiesten met een beperking die met de BN’ers het podium deelde, zoals de band Total Loss, Roos en Mingús.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Knoop Gala, Nieuws
 • Recordopbrengst Krommerijn Festival

  Met een recordaantal bezoekers was het op zondag 14 januari een geweldig muziekfestijn tijdens de vierde editie van het Krommerijn Festival in Bunnik. De Landgoederij stond bol van gezelligheid en op het programma stond dit jaar op veler verzoek, éxtra veel blues.

  Lees het hele artikel 18 januari 2018 Nieuws
 • Vervolgcampagne Gebaar van waardering

  De afgelopen maanden heeft Fonds Verstandelijk Gehandicapten 1000 gezinnen verrast met een gebaar van waardering. Waarom? Omdat de dagelijkse zorg voor een kind met een beperking zwaar is en nooit stopt. Voldoende reden om hen middels een extraatje in het zonnetje te zetten.

  Lees het hele artikel 16 januari 2018 Nieuws
 • Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

  Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wordt jouw kind behandeld in de kinderrevalidatie? Help dan mee met de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie.

  Lees het hele artikel 11 januari 2018 Nieuws
Bekijk al het nieuws