Wil je helpen bij de collecte?

In de collecteweek van 24 september t/m 29 september 2017 halen we geld op voor een wereld waar mensen met een verstandelijke beperking mee mogen doen en dezelfde kansen krijgen als ieder ander. Zodat zij net als iedereen de kans krijgen om een leven te leiden net als iedereen. Geld is hard nodig, want door veranderende wetgeving zijn de voorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking behoorlijk uitgekleed.

Tijdens deze week halen ruim 20.000 collectanten geld opvoor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en meervoudige beperking. En daar zijn we trots op!

Ik wil collecteren

Als collectant ga je één keer per jaar in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Je geeft bij de collecte organisator aan welke straten jouw voorkeur hebben. Wij zorgen voor een handig collectepakket waarmee je aan de slag kunt.

Collectant worden

Ik wil organiseren

Je bent als collecte organisator de spil voor de collectanten jouw buurt. Voorafgaand, tijdens en na de collecteweek verricht je hand- en spandiensten voor ‘jouw collectanten’. Je vind het leuk om mensen te mobiliseren, enthousiasmeren en te ondersteunen bij de collecte. Je kunt dit alleen of met z’n tweeën doen.

Collecte organisator worden

50% van de opbrengst voor jouw vereniging of club

Organiseert jouw vereniging of club een activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking? Dan kan je ervoor kiezen om voor ons te collecteren mét eigen opbrengst. Hierbij gaat de helft van jouw opbrengst naar Fonds verstandelijk gehandicapten en de andere helft naar jouw project.

Meer over collecte eigen opbrengst

geef jij ook

Ben je al collecte organisator of wijkhoofd?

We maken je het graag zo gemakkelijk mogelijk!

Daarom vind je alle informatie en materialen om je collecte tot een succes te maken op één plek, zoals:

  • Materialen die je kunt gebruiken bij het promoten van de collecte bij jou in de buurt
  • Contactgegevens van de collecte coördinatoren
  • Tips & ervaringen van andere vrijwilligers

Lees meer in het collectecentrum

No items found

Goed nieuws!

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken